nisauto logo

Nišauto postoji od 30.05.1975. godine kada je osnovano kao društveno preduzeće za trgovinu i remont motornih vozila.

Od početka svog formiranja Nišauto je bio ovlašćeni diler Volkswagen, bavio se prodajom i servisiranjem vozila kao jedan od 9 dilera u bivšoj SFRJ.

Od 1978. godine otpočela je saradnja sa Zastavom Kragujevac i trajala je sve do gašenja Zastave. 80-ih godina prodavalo se i do 1200 vozila godišnje.

Nišauto u tom periodu uvodi još jedan brend u saradnji sa CIMOS-om Kopar. Kao diler vozila Citroen bio je jedini diler na teritoriji Srbije (Sem Beograda) i saradnja je trajala sve do raspada SFRJ.

Nišauto je sa zastupnikom General Motors-a za Srbiju zaključio 1997. godine ugovor o prodaji i servisiranju vozila Opel, a dve godine kasnije i za prodaju i servisiranje vozila Chevrolet.

Dolaskom Fiata u Srbiju sklopljen je dilerski ugovor o prodaji i servisiranju vozila marke Fiat, tako da u tom trenutku Nišauto postaje jedan od 5 dilera u Srbiji i jedini diler južno od Beograda.

Počev od 2019. godine Nišauto Grupa menja strukturu vlasništva, a odmah po preuzimanju firme novi vlasnik je krenuo u oživljavanje svih delatnosti uvođenjem novih poslova.

Kvalitet usluga podignut je na najveći mogući nivo i cilj je da se taj trend nastavi.